گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: جنگ طلبان در غزه مشغول کارند. حتی بیش از ۲۰ هزار شهید و بیش از ۳۰ هزار مجروح و زخمی و هزاران تظاهرات و اعتراض در کشورهای مختلف دنیا و درخواست میلیون ها نفر برای توقف بمباران غزه، همه اینها هم کافی نبود تا بزرگترین خون ریزی دنیا در سال جاری میلادی را متوقف کند. جنگ اخیر علیه غزه، بی تردید نه فقط بزرگترین خونریزی در سال جاری میلادی بلکه شاید پرتلفات ترین جنگ قرن در طی فقط یک ماه جنگ است. غرب و بویژه آمریکا چک سفید امضا به تل آویو دادهاند تا هرچه از جنایت میخواهد، در غزه انجام دهد. جنگ صهیونیستها علیه نوار غزه پس از وقفهای کوتاه باردیگر از صبح جمعه از سر گرفته شد و به نظر نمیرسد که غربیها ارادهای برای توقف خونریزی صهیونیستها در این جنگ داشته باشند.
نتایج آتش بس
آزادی ۸۵ اسیر اسرائیلی: حماس اعلام کرده است که طی مدت آتشبس هفت روزه ۸۵ زن و کودک اسرائیلی را آزاد کردیم.
آزادی ۲۴۰ اسیر فلسطینی: طی هفت روز مبادله اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی، در مجموع ۲۴۰ اسیر فلسطینی از زندانهای این رژیم آزاد شدند که ۷۱ نفر از اسرای آزاد شده زن و ۱۶۹ نفر هم کودک بودند.
آغاز دوباره جنگ
شروع دوباره جنگ غزه از بامداد جمعه با موشک باران خان یونس آغاز شد. آتش بس به مدت هفت روز به طول انجامید، اما اسرائیل با پخش اعلامیههایی، خان یونس در جنوب غزه را «منطقه جنگی» اعلام کرد و در روز هشتم در ساعت ۷ صبح جنگندههای صهیونیستی با بمباران خان یونس نشان دادند که این آتش بس برای روز هشتم تمدید نخواهد شد. همچنین وزارت کشور فلسطین در نوار غزه اعلام کرد که جنگندههای اسرائیلی چندین منطقه در نوار غزه از جمله منطقه «ابواسکند» در شمال شهر غزه و مناطقی در جنوب این شهر را بمباران کردند.
بیشتر بخوانید:
اسرائیل به دنبال حذف همه رهبران حماس در سراسر جهان ؛ وال استریت افشا کرد
جزئیات اسرای دربند حماس طبق آمار دفتر نتانیاهو
تلفات سنگین نخستین روز پس از آتش بس
بلافاصله پس از پایان آتش بس غزه، جنگندههای اسرائیلی چندین خانه را در شمال غزه بمباران و بر سر ساکنان آن تخریب کردند. هواپیماهای اسرائیلی همچنین شهر رفح در جنوب نوار غزه را هم بمباران کردند. گزارشها نشان میداد که همه مجروحان حملات روز جمعه غزه که به بیمارستان کمال عدوان این شهر منتقل شدند، زنان و کودکان بودهاند. یک نوزاد دو روزه فلسطینی نیز که پس از ۱۰ سال انتظار خانوادهاش به دنیا آمده بود، در بمباران به شهادت رسید.«عبدالله درویش»، عکاس و خبرنگار شبکه ماهوارهای الاقصی از جمله اولین شهدای دور جدید بمباران غزه بود و با شهادت او، شمار شهدای خبرنگار از آغاز جنگ غزه به بیش از ۷۲ نفر رسید. هواپیماهای اسرائیلی فقط طی دو ساعت آغاز جنگ، بیش از ۲۰۰ نقطه را در نوار غزه بمباران کردند. منابع رسمی فلسطینی گفتهاند تا عصر جمعه و در دور جدید حملات به نوار غزه، حداقل ۱۱۰ فلسطینی به شهادت رسیده و دهها نفر دیگر زخمی شدند.
بانک اهداف رژیم صهیونیستی
حمله به آمبولانسها: هواپیماهای صهیونیستی در روز جمعه به عنوان اولین روز جنگ پس از آتش بس، خودروهای آمبولانس را که در حال انتقال مجروحان به بیمارستان شفا بودند، هدف قرار دادند که طی آن دو نیروی امدادگر به شهادت رسیده و شماری هم زخمی شدند.
بمباران خانهها، مساجد و بیمارستانها: ارتش رژیم صهیونیستی روز جمعه علاوه بر دهها خانه، اطراف و محوطه بیمارستان اروپایی در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه بمباران کردند. همچنین یکی از مدارس سازمان ملل نیز در جبالیا بمباران شد.
چرا آتش بس تمدید نشد؟
عدم ارسال سوخت به شمال نوار غزه: در حالی که ارسال سوخت به سراسر غزه، یکی از تعهدات تل آویو در آتش بس هفت روزه بود، اما شبکه الاقصی اعلام کرده است که در طول هفت روز آتش بس یک قطره سوخت هم برای بیمارستانهای شمال نوار غزه ارسال نشد.
نقض مداوم آتش بس: یک شب پیش از آغاز دوباره جنگ در حالی که آتش بس برقرار بود، جنگندههای صهیونیستی در آسمان رفح در جنوب نوار غزه به پرواز درآمدند و برای دهمین بار آتش بس را نقض کردند. تقض مداوم آتش بس از سوی صهیونیستها امیدها به تمدید آتش بس را کاهش داده بود.
تصمیم تل آویو به اجرای سیاست ترور: شبکه عبری زبان کان اعلام کرده است که سرویسهای امنیتی اسرائیلی خود را برای ترور رهبران حماس در دیگر کشورها آماده میکنند و بدون تردید صهیونیستها می دانند که در زمان آتش بس، هزینه ترور بسیار زیاد است، از این رو مقامات تل آویو ترجیح دادهاند با عدم تمدید آتش بس، سیاست ترور رهبران حماس را از سر گیرند.
رد طرح آتش بس حماس: حماس اعلام کرده است که آماده پذیرش ۳ طرح برای تمدید آتشبس بودیم، اما دشمن نپذیرفت. مقام ارشد حماس در گفتگو با الجزیره تاکید کرد که اسرائیل به شیوهای خبیثانه لیستی از اسامی اسرای اسرائیلی را ارائه داده بود که همگی نظامیان زن بودند و حاضر به آزادی اسرای فلسطینی سالخورده در مقابل اسرای سالخورده اسرائیلی نشدند.
ادامه بازداشتها در دوره آتش بس: باشگاه اسیران فلسطینی تائید کرده است که رژیم صهیونیستی طی ۷ روز آتشبس موقت در غزه ۲۴۰ فلسطینی را آزاد کرد اما ۲۶۰ نفر دیگر را در کرانه باختری به اسارت گرفت.
پاسخ مقاومت پس از پایان آتش بس
حمله به شهرهای اشغالی: گردانهای شهید ابو علی مصطفی اعلام کرد که در پاسخ به حملات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، دیروز (جمعه) شهرهای عسقلان، سدیروت و بئر السبع و کفار عزه، کیزوویم، نیریم و عین الثالثه را هدف حمله راکتی قرار داده است. شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز از اصابت یکی از موشکهای شلیک شده از غزه به نزدیکی شهرکی صهیونیستی در جنوب الخلیل خبر داد.
حمله به پایگاههای نظامی: گردانهای قسام اعلام کرد که پایگاه اسرائیلی رعیم را در روز جمعه هدف حمله موشکی قرار داده است.
درگیری در شمال غزه: گردانهای قسام اعلام کرد نیروهای اشغالگر اسرائیلی را در شمال غرب غزه با موشکهای رجوم ۱۱۴ میلی متری و خمپارههای کالیبر سنگین در هم کوبیده است. همچنین درگیری در چند محور در شهر غزه از جمله منطقه المشتل، المخابرات و المقوسی در شمال غرب این شهر ادامه یافته است.
تلفات و خسارات صهیونیستها: در درگیریهای روز جمعه مقاومت با نیروهای اشغالگر اسرائیلی در شمال نوار غزه، ۴ نظامی اسرائیلی زخمی و با بالگردی نظامی به بیمارستان سوروکا در بئر السبع منتقل شدند. گردانهای قسام شاخه نظامی حماس اعلام کرد که یک دستگاه نفربر زرهی ارتش صهیونیستی را در شمال شهر غزه هدف قرار داده است. این گردانها تاکید کرد که در هنگام حمله به این نفربر با راکت «تاندوم»، تعدادی از نظامیان صهیونیست روی آن قرار داشتند و بعد از شلیک راکت به نفربر، نظامیان را هم با تیربار هدف قرار داده است. گروهانهای قدس نیز اعلام کرد که یک پهپاد اسرائیلی از نوع «سکای لارک» را در آسمان استان مرکزی نوار غزه سرنگون کرده است.
نظر شما